menu  

Joods Monument Arnhem
Joods Monument Arnhem

Comments from visitors

Foreign readers who would like to share their feelings or related information about the monument with other visitors are welcome to submit their reaction in English.

Comments will be posted after review and approval by the site moderator.

Comments/reacties

Foreign readers who would like to share their feelings or related information about the monument with other visitors are welcome to submit their reaction in English.


Comments will be posted after review and approval by the site moderator.

 

Wilt u een reactie geven op onze site of uw gevoelens delen over het Joods Monument Arnhem? Dan kunt u dat hier doen. Het helpt ons de site levendig en actueel te houden.

 

Reacties worden gepubliceerd na goedkeuring van de websitebeheerder. Uw e-mail adres wordt niet getoond, alleen uw opgegeven voor- en/of achternaam.

 

Tuesday, November 17th 2020

With the compliments 

visitor

 

Wednesday, Januari 6th 2021

Arnhem: na 75 jaar dan toch een monument en een (informatieve) website.

een bezoeker

 

Monday, March 1th 2021

Mijn moeder heeft haar hele leven gesproken over de amsterdamseweg 1-3 Ze heeft gezien hoe het op een onmenselijke manier met veel geweld is leeg gehaald door de duitsers sommige werden gewoon in de trucks gesmeten.

 

Noot redactie:
Klaas Korver heeft op ons verzoek het verhaal van zijn moeder opgeschreven. Het is op de site geplaatst. Klik hier voor zijn verhaal.

Klaas korver

 

Tuesday, Mai 4th 2021

Het verhaal over Happy Mogendorff is mooi. Hoe zou je dat onder ogen van de huidige supporters kunnen brengen?

Willy

 

Monday, Mai 31th 2021

Wat een mooi verhaal over Alijda Bachrach-Jacobs! Alijda heeft niet alleen het Nederlands verzetskruis, de Yad Vashem onderscheiding en de zilveren Margriet verdient, maar zeer zeker een vernoeming van een straatnaam of plein. Arnhem mag trots op haar zijn!

Ella Hopaf

 

Tuesday, June 1th 2021

Het verhaal over mijn oma, Alijda Bachrach-Jacobs, is voor mij zo herkenbaar. Voor mijn oma was het normaal dat je mensen hielp die dat nodig hadden. Ik herinner haar als een knuffel oma. Haar liefde voor mij voelde als onvoorwaardelijke liefde. Kinderen stonden voor haar centraal en waren belangrijk. Als het soms wat stroef gaat in mijn leven dan denk ik vaak aan mijn knappe sterke oma. Ik ben heel trots op haar. Zij is voor mij mijn heldin. 

Suzanne Bachrach

 

Wednesday, June 2th 2021

Heel trots ben ik op mijn mooie, sterke, lieve, dappere schoonmoeder Alijda Bachrach - Jacobs. Zij bracht, als het veilig genoeg was, kinderen naar hun ondergedoken ouders zodat ze even samen konden zijn. Zo jong en al zo begaan met het lot van deze gezinnen. Als iemand het verdient dat er een straat naar haar vernoemd wordt, dan is zij het wel.

Marij

 

Saturday, June 5th 2021

Het verhaal over Alijda Bachrach- Jacobs is aangrijpend. Wat een moedige vrouw!!. Zij verdient een straat of plein vernoemd naar haar. Niemand mag vergeten hoe ze met alle risico's mensen heeft gered in de oorlog.

Diny Menco

 

Monday, June 7th 2021

Op het nippertje heb ik Simon Bachrach (mijn achterachterneef) leren kennen. Hij kon mij vele verhalen vertellen over mijn familie, omgekomen in de kampen. Ik was altijd welkom bij hem en ik genoot van mijn bezoekjes aan hem. Trots vertelde hij over zijn redster EN lieve vrouw Leida. Wat zou hij trots geweest zijn, als er een straat naar haar zou worden vernoemd. Zij verdient het zeker!

Anja Hartog

 

Wednesday, June 9th 2021

Mensen die niet wegkijken en niet weglopen, dat zijn onze helden, blijf ze eren. Een straat te noemen naar deze helden/heldinnen verrijkt onze geschiedenis.

Tobias Berklou

 

 

Locatie Joods Monument Arnhem:
Kippenmarkt/Jonas Daniël Meijerplaats